De Basis Van Japans Tuinieren

Spread the love

Wat westerlingen vanaf het begin opmerken, zijn de vele segmenten van lege ruimte in de kinderkamer. Eerlijk gezegd zijn deze ruimtes een belangrijk element in de Japanse beplanting. Deze ruimte, mama genaamd, identificeert zich met de componenten eromheen en omvat hem bovendien. De ideeën van in en yo zijn hier van fundamentele betekenis, ze zijn het meest populair in de richting van de westerse menselijke vooruitgang onder de Chinese namen yin en yang. Als je iets nodig hebt, moet je beginnen met niets te hebben. Dit is een gedachte die heel moeilijk te zien is, maar het is een algemene richtlijn in de Japanse teelt.

Een belangrijk stuk informatie bij het verbeteren van een kinderdagverblijf is het idee van wabi en sabi. Er is geen strikte Engelse interpretatie voor die woorden. Wabi gaat over uniciteit, of de kern van iets; een nabijgelegen veeleisende interpretatie is single. Sabi beheert de betekenis van tijd of het ideale beeld van iets; de dichtstbijzijnde definitie kan een tijdversterkt karakter zijn. Gezien het geval zou een betonnen lamp die misschien opmerkelijk lijkt, dat ideale plaatje ontbreken. Of aan de andere kant zou een oude steen bedekt met korstmossen geen wabi hebben als het maar een ronde rots is. Dat is de reden om dat evenwicht te vinden.

Mama en wabi/sabi worden geassocieerd met de ideeën van het bestaan. Met betrekking tot seizoenen moet de kwekerij het bijzondere karakter van iedereen laten zien. Japanse kwekerij lievelingen besteden elk seizoen tijd aan hun kwekerij, in tegenstelling tot de westerse landbewaarder die in de herfst deserteert om in de lente weer gezien te worden.

Een versoepeling zien in het voorjaar wordt gegeven door het stralende groen van nieuwe knoppen en de bloei van de azalea’s. In de zomer biedt het rijke gebladerte in combinatie met het meer een verbazingwekkend en nieuw beeld. Het heldere tafereel van de prachtige tinten van het bijten in de stofbladeren in de herfst zijn een introductie voor het verschijnen van de winter en zijn witte sneeuwbedekking.

De twee belangrijkste teeltseizoenen in Japan zijn lente en winter. Japanners verwijzen naar de sneeuw die zich op takken verzamelt als Sekku of sneeuwbloei. Yukimi, of het sneeuwziende licht, is een ander vast onderdeel van de Japanse kwekerij in de winter. De rest van de kwekerij is in de winter een belangrijk tafereel voor onze Japanse tuinarchitect, terwijl voor de westelijke terreinbewaarder de lente het begin is van de werkzaamheden op de kwekerij. Mogelijk als gevolg van het oosterse perspectief als dood als onderdeel van de bestaanscyclus, of misschien de westerse doodsangst.

Over tuinhoeken

Wat als we het beschouwen als een microkosmos van de natuur. Als we op zoek zijn naar een kinderdagverblijf als een echt toevluchtsoord, moeten we het ‘afzonderen’ van de rest van de wereld. Hekken en toegangswegen zijn dus belangrijke onderdelen van de Japanse kwekerij

Leave a Reply

Your email address will not be published.